polski  |  deutsch  |  english

Filozofia Produkcji

Nowoczesna linia produkcyjna oraz wykwalifikowana kadra pracownicza daje gwarancję produkcji wysokiej jakości wyrobów. Nie mniej ważna jest jakość wykorzystywanego surowca. Dzięki lokalizacji w największym zagłębiu owocowym w Polsce zakład ma możliwość skupowania surowca o bardzo dobrych parametrach jakościowych. W sezonie skupuje i przetwarza się około 150 tys. ton różnych owoców. Pozyskiwanie owoców przemysłowych z tego terenu wpływa na dynamiczny rozwój lokalnego sadownictwa.

Produkowane przez ALPEX Sp. z o.o. zagęszczone soki owocowe, są produktem naturalnym uzyskanym w procesie odparowania wody ze świeżych owoców. Są to produkty niczym nie konserwowane, o wysokich walorach smakowych i zdrowotnych nadających się do bezpośredniego spożycia po uprzednim rozcieńczeniu. Jednocześnie wszystkie składniki lotne, aromatyczne owoców zostają odparowane i skondensowane w formie aromatów owocowych. Aromaty te mają zastosowanie przy produkcji soków pitnych, w przemyśle spożywczym i kosmetycznym (np. aromat zielonego jabłuszka).

Stała kontrola procesu technologicznego przez nowoczesne zakładowe laboratorium gwarantuje najwyższą jakość koncentratu. Cały proces produkcji jest sterowany komputerowo z pełną wizualizacją, co daje nam możliwość pełnej kontroli poszczególnych etapów produkcji. ALPEX Sp. z o.o. posiada tankownię z możliwością składowania 12 000 ton w warunkach sterylnych (KZE) oraz chłodzoną tankownię na 4 000 ton. Cysterny napełniane są w specjalnym pomieszczeniu z wagą, natomiast beczki z wykorzystaniem linii aseptycznej.




 Copyright © 2006 ALPEX